Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 25 september 2021

Vacature secretaris bestuur D66 Stichtse Vecht

Het bestuur van de afdeling D66 Stichtse Vecht heeft 5 leden; de voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemeen bestuursleden.

We zijn op zoek naar een nieuwe secretaris omdat de huidige secretaris zich heeft gekandideerd als voorzitter van de afdeling,

De secretaris vervult een belangrijke taak binnen het bestuur en is het ‘procedurele geweten’ en aanspreekpunt voor de leden en de bestuurders.

De secretaris houdt zich bezig met de organisatie van het bestuur en de afdeling. Hij/zij is de spil wat betreft de interne communicatie en zorgt dat de bestuursvergaderingen goed zijn voorbereid en professioneel verlopen.

Bij de uitvoering van bepaalde (communicatieve)  taken werken we binnen het bestuur veel samen. En taken worden ook opgepakt door andere bestuursleden of actieve leden. Tot slot werkt de secretaris nauw samen met de voorzitter en waar nodig met de fractievoorzitter.

Enkele vereisten voor de kandidaatstelling (zie Bestuursprofielen D66 Stichtse Vecht voor een uitgebreid profiel):

  • Minimaal 6 maanden lid van D66;
  • Aantoonbare interesse in de lokale politiek van Stichtse Vecht;
  • Bereid 2 tot 4 uur per week tijd te besteden aan het bestuurswerk (jaren waarin er verkiezingen zijn, vergen doorgaans wat meer tijd en energie dan ‘verkiezingsloze’ jaren);
  • Goede digitale basisvaardigheden en ervaring zijn gewenst (of het gemakkelijk daarin te leren).

Voor alle bestuursfuncties geldt dat Landelijk Bureau van D66 ondersteuning biedt, waardoor je niet alles alleen hoeft het te doen. D66’ers doen graag mee. Zowel online als offline is het Landelijk Bureau altijd beschikbaar voor vragen. Online is er veel materiaal beschikbaar dat kan helpen bij het uitoefenen van je bestuurstaken. Heb je een vraag of zoek je iemand om even mee te sparren dan zijn de medewerkers van Het Landelijk Bureau bereikbaar.

Is je belangstelling gewekt? Dan vragen we jou te reageren via mail: info@d66stichtsevecht.nl of telefoon (06-53864212).