Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 oktober 2021

Aanmeldingen voor route66 lichting 22-23 gaan open!

Van 11 oktober – 4 november kan je je weer aanmelden voor Route66, het verdiepings- en ontwikkelprogramma voor en door jonge D66’ers (25 tot en met 33 jaar). Benieuwd wat Route66 is? Lees dan vooral verder!

Route66 biedt een uniek programma voor en door jonge D66’ers. We organiseren elke maand een themadag rond een politiek thema of politieke vaardigheid en elk jaar minimaal ook een internationaal werkbezoek en een vaardighedenweekend. Het programma duurt twee jaar: ieder jaar ronden twintig deelnemers het traject af en stromen twintig nieuwe Routers in. We zijn in totaal met ongeveer veertig D66’ers. Het doel van Route66 is: we verdiepen ons in politieke onderwerpen, ontwikkelen onze politieke vaardigheden en verbreden ons sociale netwerk binnen- en buiten D66.

Route zaterdagen

Elke maand organiseert Route66 een themadag: dit is de kern van ons programma. Deze dag staat in het teken van een inhoudelijk thema of richt zich op een specifieke vaardigheid en wordt door een aantal Routers georganiseerd. De locatie is wisselend door het gehele land en vaak gaan we na afloop samen eten en borrelen.

Weekenden

Er worden drie weekenden per jaar georganiseerd: het introductieweekend, de buitenlandreis in het voorjaar en het vaardighedenweekend in het najaar.

Beschikbaarheid en kosten

Er wordt verwacht dat je bij alle activiteiten aanwezig bent. Deelname aan Route66 kost ongeveer 20 uur per maand. Deelnamekosten zijn ongeveer 150 euro per jaar (exclusief kosten voor de activiteiten).

Belangrijke informatie

Tussen 11 oktober – 4 november kan je je via de Route66 website aanmelden voor de Route66 lichting 22-23. De eerste selectie zal plaatsvinden op basis van o.a. je motivatie en een opdracht. Als je wordt uitgenodigd voor de laatste ronde wordt je verwacht op de selectie dag op zaterdag 27 november in Den Haag. Houd deze dag dus vast vrij in je agenda!

Meer weten?

Op 5 en 27 oktober organiseert Route66 een online informatieavond, van 19.30-20.30. Je kan je hiervoor aanmelden via een formulier op: Route66.d66.nl. Op deze website kan je ook meer informatie vinden over Route66.

Overige vragen kan je per e-mail stellen: aanmelding@route66.d66.nl