Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 21 november 2019

Gast van de raad

Burgemeester Yvonne van Mastrigt vindt het belangrijk om inwoners te betrekken bij de raadsvergaderingen. Hiervoor worden inwoners via een aselecte steekproef ingeloot om als ‘gast van de raad’ een raadsvergadering van de gemeente Stichtse Vecht bij te wonen. Deze maand viel deze uitnodiging op de mat bij onze campagnecoördinator Peter van Dam. Als introducé ging Ralph van ’t Hart ook mee.

Nu was dit niet de eerste keer dat Peter een raadsvergadering bijwoont. Om de campagne voor de komende verkiezingen goed voor te bereiden is hij daar regelmatig te zien op de publieke tribune. Tijdens de pauzes legt hij dan contact met verschillende raadsleden en wethouders. Zo is D66 SV toch een beetje aanwezig bij raadsvergaderingen en horen we uit de eerste hand wat er de komende tijd speelt. 

Het bezoek als ‘gast van de raad’ was toch net ietsje anders. Er was door de gemeente een mooi programma samengesteld met uitleg over de werking van de raad, met als afsluiter een goede discussieronde. 

Je kan zelf ook een raadsvergadering bijwonen. De tribune is openbaar en tijdens de pauzes en aan het einde van de vergadering zijn de meeste raadsleden makkelijk bereikbaar. Wil je eerst een keer rustig op afstand kijken hoe zo’n vergadering gaat, kijk dan naar de live-uitzendingen van RTV Stichtse Vecht.