Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 4 maart 2019

Ody Neisingh (plaats 14)

Enkele jaren geleden heb ik via Route66 in 2 jaar tijd in sneltreinvaart kennisgemaakt met D66 in al haar facetten en denkbeelden. Nu, na enkele jaren als journalist/schrijfster en in de coulisses van politiek Den Haag en Brussel te hebben gewerkt ter bevordering van seksuele en reproductieve rechten en vrouwenrechten, wil ik zelf de stoute schoenen aantrekken en het woord namens de partij en onze gedeelde idealen nemen.

Utrecht is een prachtige provincie die alles in zich heeft, van het bruisende studentenleven in Utrecht tot de uitgestrekte weilanden van Kockengen. De prachtige rivier de Vecht (waar ik elke vroege ochtend op uitkijk vanaf mijn woonark in Loenen aan de Vecht) tot de glooiende bossen en heide van de Utrechtse Heuvelrug. Ik wil de ambtelijke wereld en de vaak complexe materie van de provincie begrijpelijk maken voor iedereen. Ik geloof in het belang van heldere communicatie en laagdrempelig en veelvuldig contact met burgers. Ik geloof in keuzes maken, dus niet alle dossiers tot in de puntjes uitspitten, maar inzetten op enkele thema’s en op die thema’s zichtbaar zijn. Ik geloof ook in zoveel mogelijk vrouwen in de politiek, als rolmodellen voor de toekomst. En ik geloof in een fijne en inspirerende team spirit. En daar wil ik graag aan bijdragen!