Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 december 2017

Pay it forward-actie een groot succes!

In de maand november hebben we onze waardering uitgesproken aan onze leden door het bezorgen van chocoladeletters. Daarbij hebben we alle leden gevraagd middels een ‘pay it forward’-actie mee te helpen met het delen van een positieve boodschap. Zodoende zijn er vele chocoladeletters weggegeven aan mensen in onze gemeente die iets goeds doet voor anderen.

 

Het kunnen soms kleine dingen zijn die iemand voor een ander doet, zoals de buurman die jouw kind opvangt als je onverwachts naar de dokter moet, een leerkracht die jouw kind door een zoveelste compliment weer zelfvertrouwen geeft of een vrouw die vol liefde de mantelzorg voor haar demente moeder verzorgt.

Vaak worden deze dingen als normaal gezien, “dat doe je toch voor elkaar”.

Precies.

En daar zijn we blij mee.

In deze af en toe harde samenleving vinden wij het fijn te merken dat er ook een hoop mensen zijn die dit soort dingen voor een ander doen. Omdat we het belangrijk vinden om een ander te helpen. En dat waarderen wij enorm. We vinden het belangrijk om dit te laten blijken en mensen hiervoor te bedanken.

En dus gingen ruim 140 leden op pad om deze waardering uit te spreken aan anderen. Dat leverde vele mooie gesprekken op, hebben we via binnengekomen mails begrepen. Hoe zoiets kleins zoveel goeds kan doen… En dat is precies waar D66 SV voor staat: pak dingen die niet goed gaan aan, zoek naar oplossingen en focus op de goede dingen en breid die uit. Samen gaan we vooruit, met een positieve blik op de toekomst!